Док се свет бори са ЦОВИД-19, неке земље већ примећују светло на крају тунела. Иако је још увек мало суморно, ваша компанија може кренути према излазу са новом маркетиншком и пмродајном стратеуи.

Док неки од ваших конкурената размишљају о до сада невиђеном застоју, други искориштавају прилику да се прегру.

Зашто прилагодити стратегију маркетинга и продаје?

Сви кажу да ће се свет променити када се пандемија заврши. Оно што многи људи не схватају је да то већ има. Враћање у нормалу је јако прецијењено. Нормално као што знамо да је то сада „пре-ЦОВИД-19“.

Без прилагођавања новом „нормалном“, немогуће је остати испред конкуренције. Маркетиншке и продајне стратегије морају се прилагодити реалности након ЦОВИД-19. Шта можете очекивати да вирус ослаби? Урадимо неколико едукованих теоретизирања.

Дигитална интеракција је ту да остане

Иако су ваши клијенти и пре користили дигиталне услуге, принудна изолација учинила их је веома траженима. Када се вирус заврши, немојте очекивати да ће овај тренд нестати.

. Једном када напусте домове, установиће да је физичка посета местима веома прекорачена.

Вријеме утрошено у одлазак у супермаркет ради куповине хране, куповине одјеће, одржавања састанака и потписивања уговора може се минимизирати без икаквих губитака. Зашто би људи почели губити вријеме кад шетња улицама постане сигурна?

Маркетинг и продаја становника кауча различити су у већини индустрија. Посебно код оних који су се фокусирали на интеракције лицем у лице.

Onlajn prodaja milar

Људски ДДоС напади могу бити неизбјежни

Једном када се врата отворе и људи преплаве улице, многе компаније доживеће огроман прилив потрошачког промета. Туристичке атракције, Кафићи, биоскопи ... све што има везе са забавом вероватнове забавом вероватно ће претрпети људски ддос (поплава Саобраћајем до места пада).

То се већ дешава неким компанијама. Почетком априла, хиљаде туриста провалило је у једну od тек отворених кинеских атракција, стварајући редове од миља. На крају се атракција морала поново затворити.

Прилагођавање таквом сценарију захтева озбиљно планирање. Без правог приступа маркетингу, можете добити више посла него што можете да се носите. Резултат вас неће чекати. Манифестираће се лошим критикама и изгубљеним клијентима.

Даљинске услуге требају надоградњу

Компаније које су највише страдале током епидемије цоронавируса нудиле су услуге од човека до човека. Агенције за промет некретнинама, теретане, кафићи и сличне компаније тешко су преживљавале. Само они који успеју да измисле себе како би извукли максимум из ситуације остају у води. Остали се искључују.

Онлине аналози горе наведених услуга постојали су и раније. Потрошачи могу да наруче доставу хране путем интернета, консултују агента за продају некретнина он лине и итд.

Међутим, када су приморани да то редовно раде, људи су открили низак квалитет таквих услуга због лоших интерфејса, споре интернетске везе, великог промета и још много тога.

Да би задржали своје клијенте тренутно и у будућности, компаније морају озбиљно да побољшају мрежне услуге. Интерактивна интернетска присутност, висококвалитетне веб локације и респонзивне апликације само су део договора.

Предузећа ће морати да обуче своје запослене да правилно пружају даљинске услуге, а истовремено отварају нове канале виртуелне комуникације са клијентима.

Потрошачи ће постати селективнији

Многе компаније сматрају да је маркетинг током пандемије ЦОВИД-19 постао тежи. Неки су га потпуно напустили.

Иако је куповна моћ мала, то тешко да је једини разлог. С количином информација котрошаују просечног потрошача, Многе од њих постале селективнивнивнивнивнивниле и маркеговале на постојеће маркетиншке трикове.

Већина компанија ће морати потпуности да преиспита своје маркетиншке стратегије да би се прилагодила Паметнијем и сумњивом потрошачу. Пандемија је одлична прилика да се тестирају нове тактике и виде како клијенти реагују на њих.

  • Тржишту ППЦ-а вероватно ће бити потребан озбиљан ремонт да би се избегло негодовање и фрустрација клијената.
  • Маркетинг путем Е-поште морао би уложити Поше напора за побољље персонализације и фокусирализације и фокусирање на релевантност, Брзину, Концизност и корисност.
  • Компаније би морале да уложе много више времена, новца и труда у маркетинг садржаја јер ће вероватно да ће селективни клијент захтевати већу вредност.
  • Сео напори ће требати поновно размишљАње с обзиром на да Да гоогле алгоритми вероватно затегнути вероватно затегнути на на вратима осредњих веб локација.

Конкуренција ће пропасти … привремено

Коронавирус је економију учинио крхком. Цео свет је суочен са рецесијом. Док се многа предузећа труде смањити губитке и остати у води, неки од њих на крају потону.

Када многе компаније напусте посао, затворе своја врата или поднесу захтев за банкрот, конкуренција пропада. Боравак у води током пандемије значи одличне могућности.

Прилагођавање маркетиншких и продајних стратегија тренутно би могло донијети импресивне резултате. Ухватити циљну публику док се још увек опоравља od губитка провајдера услуга је непроцењиво.

Међутим, пауза је само привремена. Многа предузећа ће се брзо прилагодити, проналазећи себе и долазе до алтернативних решења. Зато је од виталног значаја да се сада делује.

Прилагођавање посткоронаровирусној стварности револуционарним приступом

Прилагођавање новој стварности често значи промену ваше целе стратегије.

Учењем како људи конзумирају информације и доносе одлуке о куповини у новом свету, могуће је креирати револуционарну маркетиншку стратегију која ће се прилагодити њиховим потребама.

Процес Укључује стварарае повољних продајних могућности, Потенцијалних клијената потенцијалних клијената и њихово спровоење кроз читав ток Проданаяе. Ова маркетиншка и продајна стратегија није потпуно нова. Током протекле деценије, многе компаније су то искористиле и виделе су импресивне резултате. Пандемија ЦОВИД-19 једноставно је учинила приступ привлачнијим.

Kontakt zu за више информација :

Kontakt obrazac

 

Überprüfung